Савјет за сигурније плаћање ваше онлајн куповине

Nezavisne
Foto: Pixabay

Сигурно се слажете да је куповати путем интернета једноставно и забавно, јер се све може завршити у неколико корака.

Претражите оно што желите купити, а када пронађете одговарајућу цијену, у пар кликова то можете наручити и платити. Зато, није ни чудо да куповина и плаћање путем интернета привлачи све више пажње, јер се било који производ или услуга може купити без обзира на вријеме и мјесто. 

Управо ова једноставност и приступачност за крајњег купца изазива и питања као што су: „Ако је све тако лагано, онда мора да постоји нека 'цака'. Зашто су баш сви ови подаци потребни?, Да ли је ова куповина сигурна?“ и још много других.

Данас многи познати брендови онлине куповину сматрају својим основним каналом продаје. Због мањка или непостојања потребе за складиштење и плаћање изложбеног простора, трошкови брендова и фирми су мањи – а зарада идентична или већа уз онлине продају.

Великој већини страница зарада од онлине купаца представља једини или највећи извор прихода. И што је још важније, куповина је сигурна и ви имате још већу контролу!

Сигурни сте и заштићени од злоупотребе

Купац сада има потпуну контролу својих података и средстава, а корисници картица у БиХ плаћања на интернету могу још брже и сигурније потврдити путем апликације мобилног банкарства, м-ба.

То значи да за сваку куповину која се идентификује као ризична, путем апликације долази обавјештење о трансакцији. Како би се потврдила  наведена трансакција, довољно је да корисник по запримању пусх поруке на мобител исту отвори те потврди уносом ПИН-а, отиском прста или препознавањем лица, овисно о начину на који се корисник пријављује у м-ба апликацију.

Ово се зове ЕМВ 3ДС метода потврде плаћања, која повезује два независна елемента препознавања – ПИН или препознавање лица и ваш мобилни уређај, јер сте ви крајњи корисник картице.

На исти начин одбијате трансакцију, уколико за то постоји потреба. Брзо, једноставно и сигурно!

У току је и празнична кампања, у којој можете безбрижно куповати и онлајн код одабраних трговаца. Идеално је за празнике који нам

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана