Руски космонаут биће члан НАСА мисије на Међународној свемирској станици

Танјуг
Руски космонаут биће члан НАСА мисије на Међународној свемирској станици

ЊУЈОРК - Америчка НАСА званично је потврдила да ће руски космонаут Константин Борисов бити члан тима мисије СпејсИкс Кру-7 на Међународној свемирској станици (ИСС) средином августа.

-Потврђен је посљедњи члан посаде НАСА мисије СпејсИкс Кру -7, која би према актуелним плановима средином августа требало да буде лансирана на Међународну свемирску станицу -наводи се у саопштењу НАСА, преноси ТАСС.

Додаје се да ће космонаут Роскосмоса Константин Борисов летјети као специјалиста на седмој ротационој мисији СпејсИкс у орбиталној лабораторији НАСА.

-Борисов се придружује раније именованим члановима посаде НАСА из Европе и Јапана. Ово ће бити први свемирски лет за Борисова, који је 2018. године постао дио корпуса космонаута Роскосмоса и кандидат за космонаута - наводи се у саопштењу америчке Националне вазухопловне и свемирске агенције.

Руска свемирска агенција Роскосмос објавила је 15. јула 2022. године потписивање споразума о заједничким унакрсним мисијама руских и америчких астронаута на међународној свемирској станици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана