Продаје се прва виртуелна кућа на свијету

ГС
Foto: Screenshot/Twitter

Савремена умјетница Криста Ким најавила је продају свог дизајна "прве дигиталне куће" назване "Mars House" која ће бити доступна за куповину као NFT датотека.

Ким, која је претходно сарађивала са луксузним брендовима као што је Lamborghini,, креирала је неонско "крипто боравиште" испуњено оштрим модерним намјештајем и дигиталним украсима.

Већину комада који се налазе у кући произвођачи стакленог намјештаја могу у стварном животу конструисати уз помоћ технологије MicroLED, преноси klix..

Умјетница се такођер удружила с музичарем Џефом Шродером како би створила амбијентални soundtrack унутар виртуелног дома.

Дизајн прве виртуелне куће бит ће доступан као NFT датотека која представља облик криптовалуте попут bitcoina  (и многих мрежних или услужних токена), али се они за разлику од осталих међусобно не могу замијенити.

NFT-ови или незамјењиви токени (енг. non-fungible tokens) дјелују као виртуелни сертификати који вам омогућују искључиво посједовање дигиталне ставке, овјерене путем blockchain технологије. Токени могу имати различите формате, укључујући GIFoве, JPEGS, па чак i tweetove.

Све више дигиталних умјетника своја дјела продаје користећи NFT , а прилику је искористила и дизајнерица прве дигиталне куће која каже: "У блиској ћемо будућности живјети у  AR/VR свијету проширене и виртуелне стварности, дигиталне умјетности, архитектуре, аутомобила, моде, кућних љубимаца, итд", преноси магазин Architectural Digest.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана