Познати нови детаљи о Galaxy S25 Ultra

GS
Foto: X.com

Нови детаљи о надолазећем Самсунг Galaxy S25 Ултра моделу откривени су захваљујући инсајдеру познатом као Ice Universe. Иако се очекује да ће телефони из серије Galaxy С25 бити представљени тек у јануару 2025. године, већ сада су доступне информације које најављују значајна унапређења камере.

Према Ice Universe-у, Galaxy С25 Ултра ће задржати четвороструку задњу камеру, упркос ранијим тврдњама других инсајдера да би Самсунг могао да пређе на троструку камеру. Ова вијест потврђује да ће телефон имати главну камеру од 200МП и камеру са 5x оптичким зумом од 50МП.

Највеће промјене долазе у виду унапређења ултрашироке и 3x телефото камере, које ће сада имати сензоре од по 50МП. Ово је значајан искорак у односу на досадашње 10МП сензоре за 3x зум, који су коришћени још од модела Galaxy С21 Ултра из 2021. године.

Унапријеђена 3x телефото камера са вишом резолуцијом омогућава Самсунгу коришћење технологије pixel-binning, што може побољшати квалитет фотографија при слабом освјетљењу, као и хибридни зум између 3x и 5x. Повећани број мегапиксела такође може допринијети бољом квалитету портретних фотографија и макро снимака, што ће омогућити детаљније снимке из близине.

Ултраширока камера од 50МП представља додатно унапређење. Овај нови сензор може омогућити снимање 8К видео записа ултрашироког формата, као и побољшање перформанси при слабом освјетљењу.

Иако су ове промјене импресивне, говорило се о још амбициознијим унапређењима зум камере. Ранији инсајдери су тврдили да ће Galaxy С25 Ултра имати варијабилну телефото камеру од 50МП, способну за снимање са ~4x или ~7x оптичким зумом.

У сваком случају, Самсунг Galaxy С25 Ултра већ сада обећава побољшања која ће га учинити краљем на тржишту паметних телефона, преноси Телеграф.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана