Повратак некада популарне апликације за комуникацију

ГС
Повратак некада популарне апликације за комуникацију

Мајкрософт је одлучио да удахне нови живот у некада популарну апликацију.

Скајп је некада био један од најпопуларнијих сервиса за размјену порука и видео позиве. Али вријеме га је прегазило и са доласком сервиса као што су Воцап, Вајбер, Телеграм и други, Скајп је све више заостајао за конкуренцијом, а то се посебно примијетило након што га је преузео Мајкрософт.

У међувремену, Мајкрософт је своју пажњу и средства усмјерио ка другим својим апликацијама, као што је Тимс, који је замијенио Скајп.

Ипак, компанија из Редмонда сада жели да удахне нови живот у Скајп па је у сервис имплементирао ажурирање које су имали прилику да испробају тестери.

Оно што је најуочљивије, Мајкрософт је из Скајп апликације уклонио највећи дио реклама, а у овој верзији рекламе се виде само у МСН “feedu”.

Од осталих новитета у Скајп апликацију је интегрисана вјештачка интелигенција, преко “Copilota”, који омогућава генерисање слика из Скајпа, а приступа му се преко прозора за ћаскање.

Верзија Скајпа за Ајос је добила могућност да се аутоматски пријавите уколико сте се претходно пријавили у неку другу Мајкрософт апликацију.

Ту су и неке исправке грешака са обавијештењима, слањем фотографија и видео снимака преко 5Г мреже, као и одговарањем на позиве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана