Ово је ТОП 5 разлога зашто нема малих телефона

ГС
Foto: Илустрација

Један од главних проблема на које се жали већина данашњих корисника паметних телефона је величина.

Често су превелики и претешки за кориштење једном руком, па већина нас жели мањи телефон с истим flagship карактеристикама, али то у стварности и није баш могуће.

Први разлог је: Звук

Истина је да у посљедњих 10-ак година и није било телефона чијим смо се звучницима дивили. Иако је већина модерних телефона опремљена стерео звучницима, то једноставно није довољно. Често су различите квалитете и имамо различите резултате у зависности од произвођача. Али за добар и богат звук је једноставно потребан и физички простор који је већ и код стандардних телефона ограничен, а код малих телефона га готово и нема.

Из тог разлога је недовољно добар квалитет звука један од топ 5 разлога зашто више нема малих телефона.

Други разлог су: Камере

Сви смо истог мишљења да је боља опција једна или двије јако добре камере на телефону него четири или пет камере које су тек "задовољавајуће". Али стварност малих телефона је да димензије једноставно ограничавају произвођаче те једноставно није могуће смјестити данашње „огромне“ сензоре у тако мален простор.

Трећи разлог је: Производња

Само замислите да је све оне супер нове ствари које имају велики flagship телефони  потребно некако уградити и у мале. Истина то је проблем с којим се суочавају произвођачи, али цијену нажалост плаћају корисници.

Четврти разлог је: Загријавање

Maњи телефони имају готово једнаке карактеристике као и већи телефони, а већ нам је свима познато да чипови из године у годину постају све бржи и снажнији. Нажалост системи хлађења функционишу тако да „расипају“ топлину по површини уређаја. Мали телефони немају велику површину, те се стога и при једноставним задацима поприлично загријавају.

Посљедни и главни разлог је: Батерија

Годинама чипови постају све бржи и снажнији што значи да им треба и више енергије да би функционисали. Та енергија долази из батерије чији је капацитет директно повезан с физичком површином. Те стога уз данашње технологије једноставно није могуће направити довољно снажан чип који је толико ефикасан да се ријеши овај проблем, наводи bajtbox.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана