Откривене спецификације Xiaomijevog смартфон Редми 10

ГС
Foto: Илустрација

Xiaomijev подбренд Редми представља нови смартфон у сриједу 18. августа, а прије тога су "грешком" објављене његове спецификације.

Xaomi је објавио најавни пост раније него је планирано те га је убрзо уклонио, али то није промакло медијима тако да су спецификације модела Редми 10 познате и прије званичног представљања, преноси портал Кликс.

Редми линија обично наслиједи неке карактеристике Xiaomijevih флагшип модела, али се продаје по нижим цијенама. Редми 10 наставља ту традицију, а понудит ће 6,5-инчни ФХД+ екран фреквенције освјежавања од 90Хз, МедиаТек Хелио Г88 процесор, 4/6 ГБ РАМ-а 64/128 ГБ интерне меморије, четири стражње камере од 50, 8 2 и 2 МП, предњу камеру од 8 МП те батерију од 5.000 мАх која подржава 18W пуњење и 9W реверзибилно пуњење.

Сензор за отисак прста је постављен бочно, уређај има два звучник аи 3,5 мм утор за слушалице, а у паковању долази у пуњач. Смартфон ће користити Андроид 11Xiaomijevim МИУИ 12,5 софтвером.

Оно што ће Редми 10 разлигковати од других смарфона је прилично велик модул камере, као и Редми лого на стражњој страни. Биће доступан у три боје, Царбон сивој, Пеббле бијелој и Сеа плавој боји.

Званично представљање ће бити уприличено 18. аугуста, а информација о цијени засад нема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана