Откривен дио Aтлантиде код Рија?!

Агенције
Откривен дио Aтлантиде код Рија?!

Рио де Жанеиро - Бразилски геолози изјавили су да су у јужном Атлантику, на 1.500 километара од обале Рија де Жанеира, пронашли стијену која би могла да буде дио Атлантиде, континента који је потонуо прије 100 милиона година, приликом раздвајања Африке и Јужне Америке, преносе агенције.

Роберто Вентура Сантос, вођа тима стручњака Геолошке службе Бразила је прије двије године, током анализе океанског дна, пронашао узорке гранита, стијене која се може наћи само на континенту, а не и у мору.

Сантос је рекао да би то могао да буде доказ о постојању древне Атлантиде.

- То би могла да буде бразилска Атлантида. Готово смо убијеђени у то, али потребно је да нашу хипотезу поткријепимо новим доказима - навео је Сантос.

Он је изјавио за лист „Глобо” да ће коначни научни налаз бити познат ове године након нових бушотина и анализа подводне стијене.

Сантос је прецизирао да је прошлог мјесеца група истраживача из Бразила и Јапана обавила геолошка истраживања дуж бразилске обале.

- На основу тих анализа, почели смо да увиђамо да је то цијело подручје могло да буде дио Атлантиде, континента који је нестао у мору прије више милиона година - истакао је Вентура Сантос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана