Новости из Гугла Андроид игре долазе на Виндоус

Г.С.
Foto: Илустрација

Компанија Гугл намјерава понудити Андроид игре на рачунаре с оперативним системом Виндоус наредне године.

Гугл Плеј Гејмс апликација ће бити доступна корисницима Виндоуса од 2022. године, а креираће их Гугл како би омогућио уживање у играма с Гугл Плеја на лаптопима, таблетима и рачунарима с оперативним системом Виндоус.

– Корисници ће од 2022. године моћи уживати у омиљеним играма с Гугл Плеја на више уређаја, како на мобилним телефонима, таблетима и Хромбуку, тако и на рачунарима с Виндоусом. Гуглов производ доноси најбоље од Гугл Плеј Гејмса на више лаптопа и десктопа, веома смо узбуђени што ћемо проширити нашу платформу како би играчи уживали у својим омиљеним Андроид играма још висе – саопштено је из Гугла.

Портпарол Гугла Алекс Гарсија-Кумерт је казао да је компанија сама развила апликацију, а то значи да се није удружила с Микрософтом, БлуСтаксом или другим партнерима. Надолазећа апликација ће омогућити играчима да лако наставе своје игре на ПЦ након што су их претходно играли на мобилном телефону, таблету и Хромбуку, ' преноси портал Српска инфо.

Гугл није саопштио тачан датум доступности апликације, али ће се она сигурно појавити наредне године. Још увијек није познато коју технологију Гугл користи за емулацију Андроид апликација на Виндоусу, али ће се игре покретати локално умјесто стримингом са клауда.

– Ово ће бити нативна Виндоус апликација из Гугла, која ће подржаватиВиндоус 10, али и новије оперативне системе. Стриминга игре неће бити – додао је Хартрел.

Ова најава долази неколико мјесеци након што је Микрософт почео тестирати Андроид апликације на рачунарима с Виндоусом 11. Микрософт је креирао Виндоус Сабсистем за Андроид, који омогућава покретање Андроид апликација из различитих извора. Софтверски гигант се удружио с Амазоном како би омогућио корисницима Виндоуса да инсталирају игре и апликације с Амазон Апстора, али нативна Гугл Плеј подршка неће бити доступна званично кроз Микрософтову функцију.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана