Нови начин претраживања на инстаграму

ГС
Foto: ГС

Ново ажурирање апликације ће омогућити да, када претражујете нешто на Инстаграму, у резултатима буду приказане фотографије, видео записи и приче, умјесто само налога и локација.

Да ли сте икада успјели да пронађете нешто претраживањем Инстаграма?

Умјесто да вам даје праве резултате, претрага Инстаграма вам приказује налоге, локације или хештагове. Тако, на примјер, ако желите да видите како неко прави диско куглу у својој дневној соби, морате да потражите или налог за диско куглу, локацију Дисkо Бал у Грчкој или хештајг, преносе Независне.

Сада се, изгледа, то коначно мијења. Шеф Инстаграма Адам Мосери, у посту на компанијском блогу, објавио је да ће та платформа лансирати низ побољшања која ће се односити на претраживање унутар апликације, пише Масхабле.

Ново ажурирање апликације ће омогућити да, када претражујете диско куглу на Инстаграму, буду приказане фотографије, видео записи и приче везане за диско куглу, умјесто само хасхтагова, налога и локација.

Ово је посебно корисно када не знате тачно које корисничко име или хештајг желите да видите. Платформа цће такође проширити базу кључних ријечи које се могу користити за претраживање. То ће се, у почетку, односити само на енглеске ријечи, а у будуцћности ће се проширити и на друге језике, преноси ПЦ Пресс.

"Дизајнирамо све наше функције како бисмо вам помогли да пронађете ствари које волите", навео је Мосери.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана