Нова функција Google Mapsa  помоћи ће корисницима да се никад не изгубе

ГС
Foto: Image by Photo Mix from Pixabay

Поред прилагођених информација и детаљнијих мапа, Google Mapsa такође унапређују Live View функцију, која ће сада пружити додатне податке и помоћи корисницима да се никада не изгубе када путују или шетају у неистраженом региону.

Google Maps добија још више функција нове генерације, а компанија Google је приказала те од новитете за Android и iPhone на свом  I/O 2021 догађају.

Почев од овог новог ажурирања, корисници ће моћи само да покрену Live View на Google мапама и скенирају своје окружење, помоћу апликације да би затим приказали све врсте детаља о продавницама и ресторанима око њих. Google је ажурирао Live View бољим информацијама о ознакама улица, а компанија је обећала да ће апликација добро доћи, посебно на сложеним раскрсницама, "тако да тачно знате којим путем идете и којим путем би требало да идете".

Говорећи о томе како утврдити гдје се налазите, Live View такође добија још једну корисну функцију - Мапа ће моћи да вам покаже гдје сте у односу на кључна мјеста која сте посјетили, као што је хотел. Дакле, само откључајте телефон, отворите Live View, скенирајте околину, а затим би требало да видите индикатор за свој хотел на врху слика снимљених вашом камером, што ће вам помоћи да схватите колико сте далеко од овог мјеста, а такође и како се лакше и брже вратити, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана