Нетфликс уводи нову опцију, и биће изузетно корисна

ГС
Foto: Илустрација

Платформа за стриминг Нетфликс уводи ново дугме које ће помоћи сервису да уреди вашу почетну страницу са још бољим препорукама - дупли лајк.

Нова функција ће се придружити постојећим контролама "Лајк" и "Дислајк" које већ помажу Нетфликсу да разумије шта да покаже појединачним претплатницима. Дупли лајк ће омогућити корисницима да назначе да им се нешто заиста допало, а компанија каже да је то била веома тражена функција од стране корисника.

"Чланови никада нису имали толико сјајних опција за забаву као сада“, каже Кристин Доиг-Кардет, директорка за иновације производа и искуства персонализације у Нетфликсу, за Тhe Verge.

"Могућност да пронађете емисије и филмове које ћете вољети је заиста важно. Желимо да наставимо са тиме да Нетфликс буде мјесто гдје је најлакше изабрати нешто за гледање", додала је она.

Нетфликс је напустио свој систем оцијењивања са пет звјездица 2017. за систем Лајк и Дислајк. Доиг-Кардет каже да корисници нису сматрали да је навођење наслова које воле и које не воле довољно, а ново дугме би требало да помогне претплатницима да се боље сналазе у Нетфликсовој огромној библиотеци серија и филмова нудећи им нијансиранији начин да им се допадају наслови, јавља Б92.

Још новитета у 2022.

Ова платформа за стриминг тренутно пружа једно од доживљаја који се највише фокусирају на кориснике у стриминг простору и стално тестира нове функције и алате који помажу корисницима да пронађу ствари за гледање. Компанија је увела низ 10 најбољих 2020. године, покренула функцију Play Something 2021. и нашироко је увела могућност уређивања реда "Настави са гледањем" на свим уређајима раније ове године. Према Доиг-Кардету, корисници могу очекивати да виде више алата и функција за прилагођавање који долазе.

"Надамо се да ћемо окончати замор од избора новим функцијама које додајемо ове године,“ каже Кристин Доиг- Кардет.

"То је велики дио онога у шта желимо да улажемо — пружајући те механизме да вратимо више контроле кориснику како бисмо помогли да своје искуство прилагоди њиховом личном укусу."

Ново дугме Дупли лајк се може наћи поред дугмади Лајк и Дислајк на Нетфликсовим веб, ТВ, Андроид и iOS интерфејсима од јуче.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана