NASA већ годинама прикрива важне детаље?

Aгенције
NASA већ годинама прикрива важне детаље?

Сваки пут када NASA објави нове фотографије, бројни људи широм свијета приме се анализе материјала и проучавају сваки детаљ. Посебно ако се ради о фотографијама с Марса.

Постоје сумње да NASA намјерно прикрива детаље који би могли сугерирати разне ствари, као што су на примјер постојање вегетације или других облика живота на Марсу.

Како би то постигли, наводно се служе филтером за слике који једноставно прекрије цијелу фотографију малом 'измаглицом' па се тако сви детаљи стопе с општим дојмом слике, а цијела сцена постане мање импресивном.

Они који вјерују у такву завјеру сматрају да постоје бројни разлози због којих би NASA то учинила, а један од њих је свакако чување америчких интереса.

На наводно нефилтрираним фотографијама Марса тако се виде многе боје које би могле указивати на разна богатства као што су извори минерала па чак можда и једноставни облици живота. Филтрирањем слика NASA се наводно бави већ годинама па тако 'измаглицом' прекрива и фотографије на којима нема никаквих изнимних детаља, тек како би били досљедни у очувању (криве) палете боја и предоџбе о небеским тијелима.

Упоредбу наводно филтриране и нефилтриране фотографије можете погледати у наставку па просудите има ли ова теорија каквих основа у стварности:

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана