Мистериозна планета будући узрок масовног изумирање на Земљи

Агенције
Мистериозна планета будући узрок масовног изумирање на Земљи

Према наводима истраживача, мистериозна, скривена планета, која би могла да се налази на ивици нашег соларног система, могла би да буде повезана са изумирањем на Земљи.

Ова, још непотврђена планета би могла да изазове падање комета и на тај начин доведе до масовног изумирања, тврди Данијел Витмир, професор астрофизике у пензији. Он у свом раду на ову тему повезује периодичне догађаје изумирања који су се дешавали на Земљи са непознатом Планетом 9.


Претходних мjесеци, двојица научника су тврдила да су открили јаке доказе постојања ове планете, а један од њих је недавно рекао и да је открио још информација о овој мистериозној планети.

Уколико су наводи тих истраживача истинити, Планета 9 би била 10 пута већа од Земље и 1.000 пута удаљенија од Сунца од наше планете.

Мистериозни догађаји везани за изумирање дешава јусе на сваких 27 милиона година. Никоме није сасвим јасно зашто комете стижу у наизглед прецизном временском периоду, али потенцијална објашњења укључују дjеловање мистериозне Планете 9.

Нова теорија сугерише да уколико је идеја периодичног изумирања истинита, онда за то можда треба окривити орбиту Планете 9. Наиме, претпоставља се да док се ова планета креће око Сунчевог система, она пролази кроз Куиперов појас (област спољашњег соларног система пуна ледених објеката) и изазива помjерање комета ка нашој планети.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана