Мистериозна болест: Љекари извадили имплантате и - занијемели

Агенције
Мистериозна болест: Љекари извадили имплантате и - занијемели

Ана Зигенхорн из Флориде почела је 2011. године из непознатих разлога да добија на тежини, а њен живот убрзо се претворио у пакао. Љекари нису могли да открију узрок болести све док нису отворили грудни кош пацијенткиње и затекли - буђ.

Зигенхорн, иначе здрава мајка двоје дјеце, након добијања на тежини почела је да губи вид, осјећа горући бол и добија ране по цјелом тијелу. Осам мјесеци није могла да прича – умјесто тога је куцала поруке и писала по табли.


Посјете љекарима су се низале, али ниједан стручњак није могао да установи који је узрок болести. Лупус, артритис и проблеми са тироидном жлијездом брзо су отписани и чинило се да нема ријешења, све док доктор Сузан Колб, аутор књиге "The Naked Truth Abouth Breas Implants", није указала на то да би здравствено стање пацијенткиње могла да нарушава буђ око силиконских имплантата. Чим су имплантати уклоњени, симптоми су почели да се повлаче.

Зигерхорн и данас чува видео-снимак на свом телефону на којем је приказано шта се налазило у њеном тијелу, јавља Wear TV. Она вјерује да се садржај имплантата, у којем се налазила буђ, годинама изливао у њено тијело.

Ово није једини случај таке врсте – Пола Блејд из Кентакија тврди да је доживjела сличан сценарио. И док портпарол Америчке управе за храну и лијекове наводи да до сада није било сличних жалби у вези са имплантатима, истиче да би их с времена на вријеме ипак требало промјенити.

Доктор Колб, с друге стране, тврди да је до сада излијечила на хиљаде пацијенткиња које су боловале од истог типа болести и препоручује пацијенткињама да имплантате мијењају на сваких 8 до 15 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана