Миљановић:”Твитер” ће се развијати до суперапликације

Танјуг
Миљановић:”Твитер” ће се развијати до суперапликације

БЕОГРАД - Нови власник „Твитера” Илон Маск жели од те платформе да направи супер апликацију, путем које не само да ће моћи да се прате информације већ и плаћају рачуни, купују карте, наручује храна и користи телевизијски и видео материјали, сматра доктор комуникологије Борислав Миљановић, представник Репрезент система.

Он је за Танјуг рекао да очекује много промјена у конструкцији „Твитера „и да Маск настоји да направи систем слободне комуникације, који ће имати потпуно нови тим запослених.

-„Твитер” ће се препородити, мислим да ће кренути у прављење новог тима, јер људи које је отпустио морају да се замене -  казао је Миљановић.

Додао је да је Маск најбогатији човек на свијету и да је показао да има суперего и жељу да буде најутицајнији, те да му новац ништа не значи и има амбицију да унаприједи Твитер, „баш” као што је одлучио да човјечанство одведе на Марс.

Миљановић је казао да се не зна колико ће Маску бити потребно времена да своју идеју спроведе у дјело, али да за то има подршку десничара из Америке.

Рекао је да у унапређењу „Твитера” Маска очекују бројни изазови, како на структурном и техничком нивоу, тако и на пословном плану.

Оцијенио је да би Трамп сигурно користио „Твитер” да у међувремену није направио своју платформу и да му је политика изнад бизниса.

Такође, казао је да је проблем „Твитера” и то што је „Џенерал моторс” замрзнуо своје оглашавање на „Твитеру”, јер су му компанија „Тесла” и Маск конкуренти у бизнису.

Миљановић је истакао да би за платформу „Твитер” било добро да се ослободи “армије електронских ботова”, који се у комуникацију укључују путем вјештачке интелигенције, што је, оцијенио је, веома тежак и захтјеван посао.

Нагласио је да једино Маск може да изгура промјене на „Твитеру” и изразио задовољство што се оснивач те платформе Џек Дорси “враћа у игру”.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана