Маск: Зграду Твитера претворити у склониште за бескућнике

Танјуг
Foto: Агенције

САН ФРАНЦИСКО- Двојица најбогатијих људи на свету, Џеф Безос и Илон Маск, изнијeли су идеју за рјешавање проблема бескућника предложивши да се сједиште компаније Твитер претвори у прихватилиште за људе без дома.

Оснивач компаније Амазон за онлајн трговину, Безос придружио се у недjељу идеји коју је изнио Маск, однедавно највећи акционар Твитера, да се сједиште ове друштвене мреже у Сан Франциску претвори у склониште за бескућнике, пошто у том здању ионако ради мало људи за вријеме пандемије, преноси Ројтерс.

Безос је, у блогу на мрежи ГикВајер, фокусираној на технологију, написао да је у мају 2020. осам спратова Амазоновог сједишта у Сијетлу претворено у дом за бескућнике, да је та иницијатива одлично успијела и олакшала посао запосленима који се баве волонтерским радом. Безос је такође предложио да се барем дио сједишта Твитера, ако не и цијели, претвори у склониште за бескућнике.

Маск је у другом твиту оцијенио да је то „одлична идеја“.

Шеф компаније "Тесла", који има више од 81 милион пратилаца на Твитеру, покренуо је у суботу анкету на тој друштвеној мрежи, тражећи од корисника да гласају да ли то здање треба претворити у прихватилиште за бескућнике. За мање од 24 сата, више од милион људи се укључило у анкету, при чему је више од 90 посто гласало "за".

Познато је да Маск, који често твитује о својој компанији и другим темама, остваља људе у недоумици да ли се само шали. Овог пута је, међутим, изричито навео да се не шали.

„Узгред, напомињем да сам у вези са овим озбиљан“, твитовао је Маск у недјељу, поводом коментара о овој теми.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана