Маск најавио промјену плаћене функције Твитер блу од 15. априла

Танјуг
Маск најавио промјену плаћене функције Твитер блу од 15. априла

ВАШИНГТОН - Власник "Твитера" Илон Маск најавио је промену плаћене функције Твитер блу од 15. априла, када ће само верификовани претплатници имати постове препоручене другим корисницима и моћи да гласају у анкетама.

Маск је рекао да су промене „једини реалан начин да се реши напредни АИ бот који преузима власт".

„Гласање у анкетама ће захтјевати верификацију из истог разлога“, навео је Маск. Према тој измјени, постови са налога који се не плаćају неćе бити укључени у препоручене твитове „За вас“, објавио је данас Би-Би-Си (ББЦ).

Маск је раније изјавио да плаћена верификација значајно повеćава трошкове коришћења ботова и олакшава њихову идентификацију. Међутим, поједини корисници друштвених медија критиковали су тај потез. "Твитер" је прошле седмице саопштио да ćе уклонити верификован статус појединих налога који датирају из времена пре него што је Маск купио компанију. Корисници тренутно плаћају седам долара месечно за верификацију плавим квачицама, што такође омогуćава приступ додатним функцијама.

Бивши радник у "Твитер" тиму за верификацију, који је желео да остане анониман, рекао је за Би-Би-Си да је циљ његовог тима био да заштити кориснике од штете у стварном свијету, а да је најновија мера потпуно супротна од тога.

"Верификовани корисници ће користити своју моћ и своје присуство на платформи да утичу на било шта, од дезинформација до стварне штете за кориснике широм света.

То је тиха пријетња коју нико не види", упозорио је тај извор. Маск је прошле године, када је купио "Твитер", рекао да жели да се платформи „максимално верује“ и да то „није начин да се заради новац“, а садашња политика компаније веома се разликује од тих идеала, оцењује Би-Би-Си.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана