Aстероид експлодирао у Земљиној атмосфери: Очевици снимили спектал на небу VIDEO

ГС
Aстероид експлодирао у Земљиној атмосфери: Очевици снимили спектал на небу VIDEO

ЛОНДОН - Мали астероид ушао је рано јутрос у Земљину атмосферу и виђен је како освjетљава небо изнад Ламанша, стварајући ефекат звијезде падалице.

Метеорид величине једног метра или мали астероид виђен је јутрос нешто прије три сата по средњеевропском времену, објавио је BBC. Корисници друштвених мрежа, поједини са сједиштем у јужној Енглеској, подијелили су снимак астероида који је назван Сар 2667. То је тек седми пут да је унапријед предвиђен удар астероида, преноси Танјуг.

Европска свемирска агенција објавила је на Твитеру да је то знак брзог напретка у глобалним способностима откривања астероида.

Агенција је раније саопштила да се очекује да ће астероид безбједно ући у Земљину атмосферу у близини француског града Руана. Међународна метеорска организација, непрофитна организација са сједиштем у Белгији, саопштила је да би објекат требало да уђе на око четири километра од француске обале и да ће створити ефекат “ватрене лопте”.

Посљедњи астероид за који је унапријед предвиђено да ће ући у атмосферу Земље виђен је на небу изнад Онтарија у Канади у новембру прошле године.

 

France, Le havre.
Passage de Sar2667 au dessus du Havre, prise de vue proche du Stade océane du HAC.
(@tymlaly76700) pic.twitter.com/dXN6mDmfLr

— iustitia (@iustiti35530172) February 13, 2023

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана