Људи су запањени сазнањем шта се догоди с мозгом након смрти

Г.С.
Људи су запањени сазнањем шта се догоди с мозгом након смрти

Готово сви смо размишљали о смрти и ономе шта се догађа након ње, али информације о томе могу изазвати различите реакције.

Тиктокерица и водитељица подцаста Џејда, позната као #jade.lovec.crime, подијелила је необичну чињеницу о смрти која је изазвала изненађење и страх међу корисницима друштвених мрежа.

Џејда је истакнула да након клиничке смрти, када срце престане куцати, мозак наставља радити неколико минута. Истраживање Универзитета Западни Онтарио из 2017. показало је да се мождани таласи настављају чак и након престанка срчаног ритма и артеријског крвног притиска.

То сугерише да мозак може наставити функционисати након смрти, зависно о околностима смрти. Како је даље објаснила, забиљежени су случајеви људи који су могли комуницирати након што им је срце престало куцати. Упркос интригантним открићима, нагласила је да то не значи да ћете бити свјесни онога што се догађа, додајући:

- То је посљедњи радник, остаје докасно, затвара радњу и угаси сва свјетла. Невјероватно је како тијело и мозак једноставно знају како умријети.

Реакције на ову информацију биле су разнолике, од страха до неких који су пронашли утјеху у могућности свјесности након клиничке смрти. Ова чињеница о смрти изазвала је праву расправу међу корисницима друштвених медија јер постоје и они који не вјерују у ову теорију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана