Легендарна Амига 500 се враћа у мини издању

ГС
Foto: Atosan / Shutterstock.com

Иако је то стара вијест у круговима љубитеља ретро гејминга, легендарна Амига 500 вратиће се у мини издању.

Тако се Амига 500 придружити растућем броју старих система који се враћају у смањеном издању (НЕС, СНЕС, Ц64.). А500 Мини коначно има датум изласка и комплетну листу инсталираних наслова.

Мини Амига у продају креће 25. марта 2022. године, а ово су све игре које ћете за почетак моћи да играте: Alien Breed 3D, Alien Breed: Special Edition '92, Another World, Arcade Pool, ATR: All Terrain Racing, Battle Chess, Cadaver, California Games, The Chaos Engine, Dragons Breath, F-16, Combat Pilot, Kick Off 2, The Lost Patrol, Paradroid 90, Pinball Dreams, Project-X: Special Edition '93, Qwak, The Sentinel, Simon the Sorcerer, Speedball 2: Brutal Deluxe, Stunt Car Racer, Super Cars II, Titus the Fox, Worms: The Director's Cut i Zool.

Стари "амигаши" вјероватно ће пронаћи гомилу замкерки јер ово је заиста скромна понуда, која није ни загребала површину онога што је култни рачунар нудио. Али, треба узети у обзир проблеме са добијањем потребних лиценци, а као што је то био случај и са свим осталим мини верзијама, и ова има могућност убацивања додатних игара преко УСБ-а, што вам омогућује да уживате у дословно свим играма које сте вољели.

Осим тога, у пакету долазе миш и гамепад, а имате и могућност коришћења стандардне тастатуре преко УСБ-а, могуће је снимати позиције, ту је опција 50 и 60 Хз, али и различитих филтера како би искуство било потпуно.

Иначе, биће могуће емулирање игара за А500, али и нешто јачи А1200. Цена за А500 Мини ће износити 130 евра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана