Лансиран највећи и најмоћнији SES сателит

Танјуг
Лансиран највећи и најмоћнији SES сателит

БАЈКОНУР, КАЗАХСТАН - Водећи светски сателитски оператер -компанија SES објавила је данас да је са космодрома Бајконур у Казахстану, у свемир успјешно лансиран 50. сателит те компаније SES-4, који ће пружити додатни капацитет за обијње Америке, Европу, Африку и Блиски Исток.

SES-4 је највећи и најмоћнији SES сателит данашњице и замјениће сателит NSS-7 на 338 степени источне географске дужине. Ријеч је о 20 - киловатн-ом сателиту, који је произведен на већ доказаној платформи "Space System/Loral" 1300 са 52 C-банд и 72 Ku-банд транспондером.

Помоћу C-банд сигнала опслужује источну хемисферу Европе и Африке, омогућује пуну покривеност за обије Америке као и глобални сигнал за пружање подршке мобилним корисницима и наутичарима.

Четири врло снажна, регионална Ku-банд сигнала пружају услугу у Европи, на Блиском истоку као и у Западној Африци, Сјеверној и Јужној Америци, уз додатне могућности пребацивања програма између C- и Ku-Банд траспондера за побољшање повезивости.

Сателит је уз помоћ носеће ракете "ILS PROTON Breeze М" директно лансирана у геостационарну трансферну орбиту, након два одгођена лансирања.

SES је водећи свјетски сателитски оператер са флотом од 50 геостационарних сателита, који обезбјеђују сателитске комуникацијске услуге емитерима, садржај и интернет услуге провајдерима, оператерима мобилне и фиксне мреже и пословним и владиним организацијама широм свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана