Ко ће од њих отићи на Марс?

Aгенције
Ко ће од њих отићи на Марс?

Фондација "Mars One " спровела је своју прву селекцију крајње необичног тв ријалити шоуа – да пошаље људе на Марс без могућности повратка на Земљу.

"Видjела сам мејл на свом телефону када сам стала да напуним аутомобил горивом јер сам била на осмочасовном путу. Морала сам да прочитам поруку три, четири пута прије него што сам уопште схватила шта се десило. Али када сам коначно схватила све, почела сам да се смијем као луда да су ме радници на пумпи посматрали као да сам луда", открива Сара Дајректор.

Ова дизајнерка ентеријера из Филаделфије једна је од 1.058 кандидата и кандидаткиња који ће можда до 2025. године населити Марс. И неће се вратити на Земљу.

Холандска фондација "Mars One" је у септембру имала више од 200.000 кандидатура за пројекат телевизијског ријалити шоу програма на црвеној планети, са циљем да се до 2025. године насели Марс без могућности повратка на Земљу.

Фондација је послије испитивања изабрала 1.058 особа, међу којима 586 мушкараца и 472 жене, просјечног вијека од 35 година.

"Толико сам нервозна зног слиједеће рунде. Када сам наставила да возим, све вријеме сам размишљала о могућим питањима на интервјуу и ономе што бих одговорила. Причала сам сама са собом у аутомобилу као идиоткиња", узбуђено прича Сара за Buzzfed.

Из Фондације "Mars One " за сада су издали само кратко саопштење о новом кругу.

"До 2015. године између шест и десет екипа са по четири особе ће имати припреме за одлазак", навела је Фондација и додала да ће најприје послати прву најбоље припремљену екипу која треба на лицу мјеста да пронађе извор кисеоника, воде и да почне да гаји шта ће јести.

Друга екипа ће бити послата 2018. године.

"Била сам тако узбуђена када сам видела мејл", казала је можда Сарина будућа комшиница на Марсу, глумица Сибел Силверфиникс. "Скакала сам по соби и вриштала, мислим да сам чак и плакала. Да сам само могла да се вратим у вријеме када сам имала четири године и кажем себи шта ће се десити, била бих још боље припремљена."

Остатак свог живота на Марсу ће можда провести и Брајан Хенсон, један од власника козметичке компаније из Тијараса у Њу Мексику. За разлику од већине кандидата, он није био нервозан током здравствених прегледа.

"Ја сам опсједнут здрављем и добром формом. Али када су интервјуи у питању, да ту сам мало нервозан", додаје он.

Цио пројекат фондације кошта више од 6 милијарди долара с циљем да се медијска кампања прошири и добије још више новца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана