Кина успјешно лансирала сателит за 6Г мрежу

ГС
Кина успјешно лансирала сателит за 6Г мрежу

Највећа свјетска телекомуникациона компанија за мобилну телефонију, "China Mobile", прва на свијету је успешно лансирала први сателит за тестирање 6Г мреже.

Кина је тиме направила прекретницу у напорима да истражи интегрисану свемирску и земаљску комуникациону технологију. Сателит је лансиран 3. фебруара заједно с још једним сателитом за 5Г мрежу.

Сателит за тестирање 6Г мреже заједнички су развили "China Mobile" и Иновациона академија за микросателите Кинеске академије наука. Систем има домаћи хардвер и софтвер и систем за аутономно, аутоматизовано управљање.

У орбити на висини од скоро 500 километара доноси предности као што су ниска латенција и висока брзина преноса података у односу на сателите који су на висини од 36.000 километара.

Сателитима у ниској орбити може се ријешити недостатак покривености телеком сигнала земаљских мобилних мрежа, пружајући широм свијета услуге сателитског интернета.

"China Mobile"  је саопштио да планира да спроведе експерименте, убрзавајући интеграцију и развој технолошке индустрије свемир-земља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана