Како да вас Гугл не слуша све вријеме

ГС
Како да вас Гугл не слуша све вријеме

Гугл, технолошки гигант чије услуге користи милијарде људи широм свијета, има функцију која му омогућава тихо снимање гласова корисника које складишти за друге сврхе.

Гугл складишти аудиозаписе активности корисника на интернету и у апликацијама, укључујући вербалне интеракције са претраживањем, асистентом и мапама како би унаприједио технологије препознавања звука.

Недавно је, међутим, технички стручњак открио "cheat code", за који тврди да може да спријечи Гугл у биљежењу активности паметних телефона корисника.

Корисници би требало да прилагоде свој Гугл налог тако што ће одабрати одговарајуће поставке у "Подацима и приватности", како би блокирали приступ микрофону и камери технолошкој компанији, пише Дејли мејл.

Технички подузетник Џефри Кастиљо поделио је корисницима савет путем видеа на Инстаграму, објашњавајући како могу да искључе ову функцију.

Наиме, потребно је да се отвори апликацију Гугл и да се кликне на "Manage your Google account". а затим да се отворе подешавања података и приватности, па затим подешавања историје и онда "Активност на вебу и у апликацијама".

Одатле се помјерите надоле, до одјељка "Укључи гласовне и аудиоактивности" гдје стоји плава квачица. Како бисте зауставили да вас Гугл "слуша", потребно је да поништите ту ознаку, односно да помјерите квачицу.

"Када је ово искључено, аудио снимци гласовних интеракција са Гугл претраживањем, асистентом, и мапама неће се чувати на вашем Гугл налогу, чак и ако сте пријављени", објаснили су из компаније Гугл.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана