Како да предупредите новогодишњи мамурлук

Агенције
Како да предупредите новогодишњи мамурлук

Да се након најлуђе ноћи не бисте пробудили са тешким маурлуком због којег ћете цијели 1. јануар провести у кревету довољно је да пред полазак на дочек поједете неколико шпаргли, савјетују научници, а преносе агенције.

Група кореанских научника дошла је до невјероватних открића проучавајући шпаргле, које садрже амино киселине и минерале са невјероватном способношћу да умање ефекте мамурлука и да заштите ћелије јетре од токсина.

Aко вам шпаргле нису баш при руци, постоји још неколико намирница које могу да послуже као одлуична превенција новогодишњег мамурлука.

1. Печени пасуљ на интегралном тосту са авокадом и чаша сока од јабуке -ова комбинација је добра јер ће држати ниво шећера у крви под контролом, па нећете пасти у искушење да на дочеку поједете све што вам је пред очима у комбинацији са алкохолом.

2. Кајгана са ражаним хљебом са чашом безмасног млијека - још једна добра комбинација протеина и споро разградивих угљених хидрата који ће добро апсорбовати алкохол.

3. Сендвич са димљеним лососом, парадајзом, крем сиром и банана са цијеђеном поморанџом - све ове намирнице богате су калцијумом који помаже да се одржи баланс течности у организму при конзумирању већих количина алкохола.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана