Јужна Кореја спровела пробни лет ракете на чврсто гориво

ГС
Јужна Кореја спровела пробни лет ракете на чврсто гориво

СЕУЛ - Јужна Кореја је успjешно спровела пробни лет свемирске лансирне ракете на чврсто гориво, девет мјесеци након првог тестирања, саопштило је данас јужнокорејско министарсво одбране.

Државна агенција за развој одбране извршила је тест као дио напора за јачање “независних свемирских извиђања и осматрања”, наводи министарство.

- Овај тест је наставак од 30. марта и ми очекујемо напредак кроз развојни процес током следећих неколико година - наводи министарсто у СМС поруци који су послали новинарима, преноси јужнокорејска агенција ЈОНХАП.

- Наша војска ће удвостричити напоре да ојача одбрамбене способности, укључујући и свемирске домен - додаје министарство.

Министарство је саопштило да планира да лансира сателит монтиран на ракету као следећи корак развојне процедуре, наводи ЈОНХАП.

Пројекат свемирске ракете у Сеулу је добио на замаху након што је прошле године Вашингтон укинуо “смјернице за ракете” тј ограничења која су спрјечавала развој или посјед балистичких ракета максималног домета већег од 800 км.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана