ЈутЈуб пријети: Блокираће гледање садржаја корисницима који блокирају рекламе

ГС
ЈутЈуб пријети: Блокираће гледање садржаја корисницима који блокирају рекламе

ЈутЈуб тражи начине за агресивнију борбу против гледалаца који користе блокаторе реклама док гледају видео снимке на овој платформи.

 Kорисници ЈутЈуб-а примjетили су упозорење с поруком да ће репродукција видео снимака бити блокирана након три видеа. У упозорењу се наводи да ће их спријечити да наставе да гледају видео снимке на платформи уколико не онеспособе свој адблоцкер или не додају веб страницу на своју "бијелу листу".

"Рекламе омогућавају ЈутЈуб-у да остане бесплатан за милијарде корисника широм свијета", наводи се у обавјештењу. Такође, "савјетује" кориснике да одаберу претплату за ЈутЈуб Премиум како би избјегли рекламе, а у том случају би "креатори ипак били плаћени за оно што раде", преноси Индеx.хр.

Прије ових упозорења је YоуТубе само приказивао поп-уп обавјештења корисницима блокатора реклама, подсјећајући их да се на тај начин крше правила кориштења платформе. Нова упозорења су "дио малог експеримента који YоуТубе спроводи глобално", а који захтијева од корисника да угасе блокаторе реклама и дозволе приказивање реклама на платформи или да се претплате на ЈутЈуб Премиум.

Уколико корисници остану упорни у кориштењу адблоцкера, ЈутЈуб би могао да им онемогући гледање видеа. Тренутно се нове мјере примјењују на малом броју корисника. YоуТубе већину прихода добија од реклама, а пад је забиљежен у три претходна тромјесечја тако да неће бити изненађење уколико нове мјере буду примијењене на више корисника широм свијета.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана