Јефтинији телефони добијају мање захтјевну верзију Андроида 13

B92
Foto: zdnet

Након објаве Андроида 13 у августу, Google је сада објавио верзију платформе која је креирана специјално за телефоне из нижег сегмента. У питању је Андроид 13 (Go edition).

Занимљиво је да је Go edition концепт стар већ пет година, а тренутно постоји више од 250 милиона мјесечно активних уређаја, са слабијим чиповима, лимитираним капацитетом РАМ-а и складишног простора, који користе неку верзију Андроид Го платформе.

Андроид 13 (Go edition) се фокусира на поузданост, добру искоришћеност и прилагођавање. Google Play Sistem ажурирања су доступна за Го уређаје од ове верзије.

Ту је и Материал Yоу дизајн језик, који је до сада био саставни дио стандардних Андроид уређаја, али сада стиже и на приступачне Андроид моделе. Са овим, корисници добијају комплетну шему боја које могу да прилагођавају у односу на позадину.

Неке функције из Андроида 13 стижу и у Го верзију. То укључује одобрења за обавјештења и избор одговарајућег језика за апликације. Google истиче да ће нови уређаји са Андроид 13 (Го едитион) платформом стићи током 2023. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана