Извјештај о НЛО који је бацио јавност на кољена

GS
Foto: Kiyoshi Takahase Segundo

Извјештај америчке владе о НЛО-има каже да аналитичарима одбране и обавештајних служби недостаје довољно података да утврде природу мистериозних летећих објеката које су примијетили амерички војни пилоти, укључујући и то да ли су напредне земаљске технологије, атмосфера или ванземаљско поријекло.

 

 

Некласификовани извјештај од девет страница, објављен Конгресу и јавности обухвата 144 запажања – углавном особља америчке морнарице – о ономе што влада званично назива „неидентификованим ваздушним феноменом“ или УАП, датираном из 2004. године.

Прелиминарну процјену саставио је Кабинет директора националне обавештајне службе заједно са морнаричком оперативном групом коју је Пентагон створио прошле године.

“УАП јасно представља питање сигурности лета и може представљати изазов америчкој националној безбедности”, пише у извјештају, додајући се да појавама “вјероватно недостаје једно објашњење”

Радна група се фокусирала на појаве којима су из прве руке присуствовали војни авијатичари, са 80 извјештаја који укључују откривање више сензора. Већина је била из посљедњих неколико година.

Извјештај успоставља пет потенцијалних категорија објашњења: неред у ваздуху, природни атмосферски феномени, развојни програми америчке владе или америчке индустрије, страни противнички системи и свеобухватна категорија “остало”, преноси 24седам

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана