Инстаграм увео низ занимљивости у апликацију

ГС
Foto: Илустрација

Мета у посљедње вријеме итекако ради на имплементирању нових карактеристика у своје популарне апликације.

Наиме, Инстаграм сада пружа корисницима нову опцију приликом слања директних порука на својој платформи. Тако сада корисници имају могућност да директно са feed-a пишу у DМ одређене особе без да улазе у инбокс и губе вријеме. Тако ће се сада корисницима након што притисну тастер са знаком стрелице испод одређене објаве отворити посебан прозорчић аутора објаве, у којем ће једноставно написати поруку, без да улазе у DМ.

Ту су и нове опције дијељења, као и могућност прегледа пјесама и провођење анкета у групним четовима.

Шеф платформе, Адам Мосери, најавио је намјеру Инстаграма да се ове године фокусира на размјену порука. Он је, између осталог, навео да је размјена порука примарни начин на који се људи повезују на интернету, те да Инстаграм мора прихватити то и радити на том пољу, пише портал bajtbox.

Функција прегледа пјесама нуди кратке исјечке пјесама од 30 секунди и долази као плод интеграције са Apple и Аmazon сервисима за стриминг музике, с тим што ће ускоро ту бити и Spotify подршка. Ту је и нови мени којем можете приступити из главног Инстаграм feed-а с дугим притиском на дугме за дијељење, које ће вам омогућити да брзо подијелите одређену објаву са четири своја најближа пријатеља.

Из Инстаграма су навели да су ове опције већ доступне глобално већем броју корисника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана