Инстаграм тестира објављивање фотографија са PC-ја

Г.С.
Инстаграм тестира објављивање фотографија са PC-ја

Инстаграм тестира могућност објављивања фотографија на њиховим фидовима из претраживача на десктоп рачунару. То је први пут да је апликација за размјену фотографија дозволила постављање ван мобилних уређаја.

Компанија је потврдила тестирање те могућности. “Знамо да многи људи приступају Инстаграму са свог рачунара”, рекао је портпарол. “Да бисмо побољшали то искуство, сада тестирамо могућност креирања поста на Инстаграму помоћу прегледача на десктопу.”

Објављивање на радној површини раније је примјетио Алесандро Палузи, који је вршио реверзни инжењеринг популарних апликација. Али у то вријеме, Палузи је примјетио нешто што се чинило као да је само интерни тест. То се сада мијења, а више корисника види да је нова функција омогућена у њиховим прегледачима.

Изгледа да нема значајне разлике између постова који потичу изван мобилних платформи. Потврђено је да је и даље могуће отпремити више фотографија, уредити и применити филтере на слике објављене из прегледача на PC-ју. Промјена је значајна и представљала би главни корак ка томе да веб локација Инстаграма постане функционална као и апликација. То је такође још један знак да Инстаграм постаје још сличнији Facebook-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана