Инстаграм омогућио слање "приватних лајкова" за сторије

ГС
Foto: Архива

Компанија Мета је увела нову могућност за Инстаграм, а то је слање приватних лајкова за сторyје. Корисници сада могу послати приватни лајк када нечији сторy привуче њихову пажну.

Раније то није био случај, јер су корисници могли реаговати на сторy само слањем директне поруке или емотицона као реакције, а у оба случаја би се садржај приказао у њиховом инбоксу порука и тиме га "загушивао". Управо то је проблем који се рјешава новом опцијом слања приватног лајка.

Ако корисник одлучи послати лајк на стори, он ће се појавити на листи оних који су прегледали сторy, а могуће му је приступити поновним гледањем свог сторија. Особе које јавно гледају сторије корисника неће видјети број лајкова."Циљ је омогућити људима да изразе подршку једни другима, али и да 'очисте' своје директне поруке.

Размјена порука је кључни приоритет за нас и велики дио онога на шта се фокусирамо када је ријеч о директним порукама између вас и људи до којих вам је стало", изјавио је Адам Мосери, први човјек Инстаграма.Инстаграм често додаје мале, али корисне новитете попут овога.

Прошле јесени је компанија увела опцију брисања одређених фотографија или клипова из објављеног поста. Лајкови сторyја неће значајно промијенити начин на који користимо Инстаграм, али су користан додатак, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана