Илон Маск одустао од уласка у Управни одбор Твитера

Танјуг
Foto: Aгенције

ЊУЈОРК- Извршни директор "Тесле" Илон Маск, који је недавно купио велики удио у Твитеру, одлучио је да се не придружи Управном одбору те компаније, објавио је генерални директор те друштвене мреже Параг Агравал.

„Илоново именовање у одбор требало је да буде озваничено 9. априла, али је он истог јутра рекао да више не намјерава да се придружи одбор. Вјерујем да је тако најбоље. Цијенимо и увијек ћемо цијенити допринос наших акционара без обзира да ли су они у нашем одбору или не. Илон је наш највећи акционар и остаћемо отворени за његов допринос", написао је Агравал у твиту у недјељу увече, преноси тв станица ЦНН.

Портпарол Твитера је потврдио да је Маск одлучио да се не придружи борду директора.

Маскова одлука долази отприлике недјељу дана након што је Твитер објавио у поднеску достављеном регулатору да планира да именује генералног директора Тесле и СпејсЕкса у свој Управни одбор с мандатом који би се завршио 2024. године.

Маск је недавно открио да је купио више од 9,0 посто удела у Твитеру, чиме је постао највећи акционар те компаније. У оквиру договора да добије мјесто у одбора Твитера, Маск се сложио да не купује више од 14,9 одсто акција компаније док буде у одбору.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана