Huawei Freebuds 4 - изузетне слушалице чије могућности држе осмијех на лицу корисника

ГС
Foto: Илустрација

ФрееБудс 4 су најновији члан - све веће породице аудио производа, намјењене свима који воле класичан облик, врло удобне за ношење и одличног квалитета звука.

Дизајн

С обзиром да долазе без наставака који вам улазе у ухо, Фреебудс су врло удобни за ношење и сигурно вам неће бити неуогодно да их носите током дужих сесија коришћења, преноси портал б92.

То је одлично уколико у сваком тренутку желите да будете свесни свог окружења, без неких софтверских додатака.

Иако изгледају слично претходнику, Фреебудс 4 су мање и лакше. Долазе у белој и сребрној боји. Код нас на тесту је била сребрна варијанта која изгледа феноменално. Завршна обрада је одлична. Одмах се види да је то уређај око којег се произвођач потрудио.

Потискивање буке - АНЦ 2.0

Попут ФрееБудс 4и и Про, ово су активне слушалице са поништавањем буке друге генерације (АНЦ 2.0), што значи да мали унутрашњи микрофони емитују звучне таласе на одређеним фреквенцијама и тако поништавају спољашњу буку. За разлику од друга два производа, ФрееБудс 4 су "отвореног дизајна", што значи да им недостају силиконски завршеци који улазе у ушне канале, остављајуц́и ушне канале полуотвореним.

Једна од главних могућности ФрееБудс-а 4 је, како су навели из компаније, "потпуно нова" адаптивна функција за уклањање буке, која би требало да прилагоди поништавање буке тако да одговара јединственој величини и облику ваших ушију.

Доноси аутоматско прилагођавање уклањања шума на основу окружења са хибридним системом за умањење шума са два микрофона уместо са једним микрофоном као код претходне генерације.

Хуањеи такође на новом моделу слушалица представља микрофоне вец́е осетљивости који могу снимати звукове са фреквенцијом узорковања до 48Кхз, што омогуц́ава јасан пријем гласа чак и у бучнијим окружењима. Више детаља можете пронац́и у одељку о квалитету звука испод. Ту је и режим малог кашњења са кашњењем од свега 90 мс на телефонима са оперативним системом који је компанија Хуањеи сама развила - ХармонyОС 2 и 150 мс на ЕМУИ уређајима, што ће гејмери сигурно умети да цене.

Могућности

Чим ставите слушалице у уво, пратећи звук вас обавештава да су слушалице повезане.

Можете их користити и појединачно, што може да буде згодно уколико желите да поделите то што слушате са неким. Склањање једне од слушалица из увета, аутоматски паузира било какву репродукцију.

Рецимо да гледате неку серију или слушате музику и неко вас нешто пита. Како бисте га боље чули, максимално ћете извадити слушалицу из увета. У том моменту престаје репродукција и наставља се пошто је вратите у уво. То се у пракси показало као врло практична могућност.

Сам процес упаривања је исти као и код осталих бежичних слушалица - отворите куцћиште и држите дугме за упаривање неколико секунди, а затим у менију Блуетоотх одаберете ФрееБудс 4. Упаривање на Хуањеи уређајима је тренутно чим отворите горњи поклопац. Добијате и елегантну анимацију како бисте знали да су повезани.

Повезивање са сатом

Једна од главних карактеристика ових слушалица је тренутно повезивање са два уређаја. Тако их, осим са вашим телефоном можете повезати и са вашим лаптопом или сатом из нове Хуањеи Њатцх 3 породице.

Повезивањем слушалица са сатом из Њатцх 3 серије, можете да слушате и музику, а све могућности Хуањеи-јеве комбинације та два прозивода могу подједнако да користе како иОС, тако и Андроид корисници.

АИ лифе Апликација

Ипак, уколико желите максимално да искористите потенцијал овог пара слушалица, требало би да инсталирате АИ Лифе апликацију, у којој се на једном месту налази контрола свих функција Фреебудс 4.

Чак и ако користите телефон који није Huawei, најбоље је да апликацију преузмете из Хуањеи-јеве продавнице АппГаллерy Сторе се она брже унапређује и свеукупно боље ради.

Након повезивања приказује вам се статус батерије и за леву и за десну слушалицу, као и батерија њихове футроле, центар за повезивање свих ваших упарених уређаја и мноштво пречица за контроле покрета.

Навигација

Слушалице су осетљиве на додир што је јача страна код Фреебудс 4, јер је могућност контроле додиром заиста велика.

На свакој слушалици постоји двоструки додир и покрет дугог притиска, као и вертикално превлачење за подешавање јачине звука. Врло једноставан опција и интуитиван потез којег нема код других произвођача.

Функција Финд Мy Еарпхонес је лако разумљива. Слушалице могу пустити заиста јаку буку како би вам помогле да их лоцирате ако су загубљене.

Квалитет звука

Уколико сте присталица уравнотеженог звука, који нема изражене бас линије, на којем пре свега глас долази до изражаја, Фреебудс 4 ће вам се допасти.

ФрееБудс 4 садржи 14,3 мм динамичке драјвере. Током пробног периода тестиране су уз различите музичке жанрове са повременим подкастима, YоуТубе видеима и по неком одгледаном серијом.

Слушалице су давале оштар, јасан и богат звук у свим случајевима употребе без прекомерног баса. Нуде уравнотежен звучни профил који је корак изнад приступачнијих опција које смо тестирали. ФрееБудс 4 блокира суптилне спољашње звукове попут куцања по тастатури и других сличних звукова, а током телефонских позива, имао је јасан пријем и звук. Слушалице су водотопорне, и неометано се могу користити и по киши.

Батерија

Huawei тврди да траје 2,5 сата трајања батерије са омогуц́еним пригушавањем буке (АНЦ) и до 4 сата када је пригушење буке искључено. Куц́иште за пуњење продужава те бројке на 14 сати, односно 22 сата.

У пракси, ове бројке су биле тачне. Фреебудс 4 можете да напуните у понедељак и до среде или четвртка најмање не размишљате о пуњењу уз константно целодневно коришћење. Уз брзо 15-минутно пуњење, тај број се лако продужава за још неких два и по сата репродукције музике. Потпуно пуњење од 0 до 100% трајало је око 30 минута, што је било прилично импресивно.

Закључак

Huawei ФрееБудс 4 представља прву опцију за оне који траже врхунске слушалице отвореног облика које нуде поуздан и квалитетан звук.

У односу на прошлогодишњи модел било је практичних унапређења, а она се највише огледају у виду побољшаног система микрофона, могућности истовременог упаривања на више уређаја и интуитивне и унапређене навигације покретима.

Уколико сте корисник који воли класичан модел слушалица отвореног дизајна са пристојном аутономијом и великим степеном контроле могућности, онда је Фреебудс 4 модел за вас.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана