Гугл сада може читати и "докторски рукопис"

ГС
Гугл сада може читати и "докторски рукопис"

Огроман број љекара пише рецепте за лијекове толико нечитко да их је просјечној особи немогуће "дешифровати" и то је проблем који десетљећима безуспјешно покушавају ријешити технолошке компаније, међутим, једна од њих не одустаје.

 Гугл је на својој годишњој конференцији одржаној у Индији саопштио да сарађује с фармацеутима како би ријешио проблем "докторског рукописа". Функција ће бити доступна путем Гугл Ленс технологије те ће омогућити корисницима да фотографишу рецепт или да уплоадују фотографију из галерије. Потом ће услиједити обрада фотографије, а апликација ће детектовати и издвојити лијекове наведене на рецепту.

"Ово ће функционисати као помоћна технологија за дигитализацију писаних медицинских докумената тако што ће укључивати фармацеуте, но никаква одлука неће бити донесена искључиво на основу резултата ове технологије", саопштено је из Гугла.

Из компаније није наведено када ће функција бити доступна корисницима, али је истакнуто да Индија има највећи број корисника Гугл Ленс технологије на свијету. Ова земља је главно тржиште за Гугла јер у њој живи 500 милиона њених корисника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана