Грешке у писању - огромни губици за компаније

klix.ba
Грешке у писању - огромни губици за компаније

Око 90 посто електронских професионалних порука садржи грешке у писању што наноси милионску штету предузећима, наводи се у извјештају агенције TextMaster, која се бави текстуалним преводима, редакцијом и коректуром.

Како преноси белгијски лист Либре Белжик, агенција је анализирала 347 примљених пословних мејлова писаних на енглеском и француском и 95 одство случајева писаних порука на страном језику, пронађене су грешке, најчешће ортографског, синтаксичког, граматичког или правописног карактера.

Али, како се наводи у извјештају, "само једна ортографска грешка може имати негативан утиецај на реализацију продаје или склапања партнерства или шире гледано, на углед фирме у цјелини".

Не треба заборавити да електронске поруке које садрже грешке лако могу да буду смјештене у рубрику "спам" и да као такве никада не буду испоручене пошиљаоцу.

Најчешће су овим проблемом обухваћене фирме које послују путем интернета јер оне немају живи контакт са клијентима него се све своди на електронску комуникацију.

Таква предузећа су принуђена на брзу кореспонденцију, а поруке се најчешће пошто буду откуцане више не провјерају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана