Епохално откриће научника о настанку људске врсте

Срна
Епохално откриће научника о настанку људске врсте

Људи су настали од материје која је путовала милијардама километара из друге галаксије, наводи се у новој студији.

Све око нас је материја, па и сам Млијчни пут. Ипак, научници су сада дошли до сазнања да је и Млијечни пут настао од "екстрагалатичке материје". Научници су користили компјутерске моделе како би сазнали како је материја од које смо створени, али и која нас окружује доспјела уопште у нашу галаксију.


Експлозије супернова избацују огромне количине материје из галаксија, ширећи их по цијелом универзуму у чему промажу снажни галактички вјетрови.

То значи да је иста материја од које смо ми направљени вјероватно свој живот почела много раније и јако, јако далеко, прије него што је почела да се преноси кроз универзум.

"Узимајући у обзир да дио материје од које смо ми створени долази из других галаксија, можемо да сматрамо себе екстрагалактичким мигрантима", рекао је Данијел Англе-Алказар, астрофизичар – "Врло је вјероватно да се материја из Млијечног пута налазила и у другим галаксијама, а да ју је преносио јак ветар, као и да је нови дом пронашла управо у нашој галаксији"

Интергалактички трансфер је новије дефинисан феномен који и те како може да промјени наше досадашње знање о формирању галаксија. Истраживање је показало да се материја селила од мањих галаксија ка већим, као што је наш Млијечни пут, те се ту "удомила" и кренула да "ствара".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана