Епл телефони од сљедеће године неће имати слот за СИМ картицу?

ГСМ Арена
Foto: pixabay

Недавно су се појавили извјештаји о томе да ће е Епл клонити слот за СИМ картицу из својих Ајфон уређаја почевши од Ајфон 15 модела 2023. године.


Портал МекРуморс добио је анонимну дојаву, коју је након тога потврдио и један поуздани извор, да је Епл већ у преговорима са главним америчким оператерима, савјетујући их да се припреме за еСИМ паметне телефоне, који би требало да стигну у септембру наредне године.

Уклањање слота за СИМ картице има неколико предности из производне перспективе. Прво, механизам за избацивање и уметање картице очигледно неће бити потребан, што би ослободило драгоцјени простор унутар телефона. Један слот мање би поједноставио израду оквира, а елиминација СИМ лежишта би евентуално олакшала уклањање воде и прашине из унутрашњости телефона, пише ГСМ Арена.

Са Епл-овим уклањањем прикључка за слушалице и усвајањем МагСејф додатака посљедњих година, компанија би овим потезом била ближе Ајфону-у без било каквог порта, што је нешто чему наизглед теже.

Посљедњих неколико генерација Ајфон-а могу да користе еСИМ и то се може користити у комбинацији са физичким наноСИМ-ом за дуалСИМ функције. Одређене варијанте Ајфон-а у Хонг Конгу и континенталној Кини могу подржавати дуал наноСИМ картице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана