Епл продужава рок за ажурирање застарјелих апликација

телеграф
Foto: Apple

Програмери апликација сада имају 90 дана да спроведу ажурирање умјесто само 30 дана. Епл је недавно послао обавјештења неким независним програмерима, упозоравајући их да ц́е њихова апликација бити повучена из Еп Стора ако се не ажурира у року од 30 дана.

 

Технолошки гигант има политику против застарјелих апликација још од 2016. године. Тај потез сугерише да ће сада ригорозније спроводити то правило. Неки од програмера критиковали су такву политику због тога што представља баријеру за независне програмере, с обзиром на то колико је тешко пратити промјене платформе и колико је посла потребно да се уведе чак и мање ажурирање.

Епл је сада објавио пост у којем појашњава зашто су неке старе апликације у опасности да буду уклоњене, заједно са најавом да даје програмерима више времена да ажурирају своје апликације.

Компанија је рекла да ће само слати обавјештења о уклањању апликација које нису ажуриране три године, као и програмерима чије апликације нису "преузете уопште или изузетно мало пута током протеклог периода од 12 мјесеци.”

Епл је рекао да избацивање застарелих апликација чини новије видљивијим и осигурава да корисници могу да уживају у играма и алатима који су оптимизовани за његов најновији ОС и уређаје.

Као што је познато, постоје старије апликације које више не функционишу тако добро на најновијој генерацији телефона, таблета и лаптопова, што пружа лошије корисничко искуство. Ипак, рок од 30 дана није ни близу довољно времена за мање програмере да ажурирају апликацију.

Добра вијест је да је Епл продужио тај период и да сада даје рок до 90 дана за ажурираје апликација. Корисници ће моћи да задрже апликације које су вец́ инсталиране на њиховим уређајима чак и ако на крају буду избрисане, а програмери могу да наставе да зарађују од њих кроз микротрансакције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана