Дрон који може стати у џеп: Лакши је од данашњих телефона

GS
Дрон који може стати у џеп: Лакши је од данашњих телефона

Долазећи дрон компаније DJI је процурио на интернету у неколико наврата и знамо шта можемо да очекујемо од њега.

Компанија DJI се спрема да објави свој први ултра компактни дрон, под називом DJI Нео. 

Иако компанија није објавила званични датум представљања, ни спецификације уређаја, серија процурјелих информација на вебу нам даје увид у оно што можемо да очекујемо.

Према наводима дојављивача, DJI Нео ће бити представљан 20. августа. DJI би тада требало да представи Fly Море цомбо, Мотион Fly Море цомбо и дрон.

Спецификације, које су објављене, сугеришу да DJI Нео има тежину од свега 135 грама, што је много мање од данашњих премиум телефона као што су iPhone 15 или Galaxy С24 Ултра.

DJI Нео би требало да има 1/2-инчни сензор са 13МП објективом и 117,6 степени пољем прегледа. Камера може да снима 4К видео у 30 ФПС, као и Full ХД резолуцију (1920 x 1080 пиксела) у 60 ФПС.

Дрон ће имати седам модова летења, укључујући Нормал, Cinema, Спортс и Мануал. За складиштење података користиће интерсни простор од 22ГБ, а моћи ће да се прошири преко СД картице.

Према доступним информацијама, DJI Нео дрон ће имати максималну дужину летења од седам километара, интерни ГПС и подршку за мод из првог лица. Батерија од 1435 мАх омогућиће му да лети 17 до 18 минута, а лако може да се замијени другом пуном батеријом, преноси "б92".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана