Да ли и ви лајкујете Facebook?

Daily Mail
Да ли и ви лајкујете Facebook?

Млађи људи раније су бринули да ли ће их родитељи “додати” за пријатеље на Facebookу, али сада би требало да се чувају бака и дека.

Невjероватних 71 одсто свих одраслих особа на интернету сада су чланови друштвених мрежа, а број припадника групације најстаријих људи порастао је за чак за 10 одсто у прошлој години, показало је истраживање Pew Internet.

Facebook је остао доминантан на пољу друштвених мрежа – чак 84 одсто људи који користе само један сајт тог типа опредjељује се управо за “чедо” Марка Закерберга.

Међутим, такмичење са Facebookом није обавезно у плану осталих популарних мрежа попут Pinteresta, Тwitterа, Instigrama и LinkidIna који имају врло специфичне кориснике.

На пример, Pinterest, bookmark сајт, више воле жене, него мушкарци. Тако га користи 33 одсто жена на интернету и само осам одсто мушкараца.

LikedIn је још један специјализован сајт који привлачи образоване кориснике, зато што је његова сврха управо пословно умрежавање.

Twitter и Инстаграм су најпопуларнији код младих људи.

Студија је такође пратила колико често корисници проверавају своје налоге на друштвеним мрежама.

Никог није изненадило да 63 одсто корисника Facebookа провjерава сајт барем једном дневно, док то чини 57 одсто корисника Инстаграма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана