Будућа Googleova  ажурирања Андроида ће побољшавати перформансе

ГС
Foto: Илустрација

Компаније Qualcomm и Googleсу објавиле да ће се ажурирања за Neural Networks API испоручивати уз ажурирања за Google Play Services.

Једноставним језиком речено, то значи да корисници убудуће неће више морати да чекају на излазак нових модела телефона на тржиште да би могли да користе предности најновијих побољшања система.

Qualcomm наводи Google Assistant и Google Maps као примјере апликација које могу да постану "боље, паметније и интуитивније" као резултат тих ажурирања. Независни девелопери који имплементирају Neural Networks API, могу бити сигурни да ће највећи број новијих Андроид телефона (односно они са Snapdragon хардвером) користити најновију верзију платформе, пише Android Police.

Qualcomm није навео конкретан датум објављивања нових ажурирања, истакавши само да ће се то десити касније током године, преноси Benchmark.rs.

Neural Networks API омогућава девелоперима да примјене неке од екстремно комплексних делова Neural Network процесирања на локални Андроид хардвер, што у позадини омогућава побољшање перформанси уређаја.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана