Бил Гејтс: Програмирање? Просто као пасуљ!

telegraph.co.uk
Бил Гејтс: Програмирање? Просто као пасуљ!

Оснивач Microsoftа и један од најбогатијих људи на планети Бил Гејтс објаснио је да компјутерско програмирање и није толико компликовано као што се мислило и то на неуобичајено сликовит начин.

У кратком видео снимку Гејтс је у једном тренутку поменуо и зомбије, а једноставан начин на који је објаснио метод кодирања у својим раним програмерским данима неке можда може потпуно да збуни, а неке да подстакне на размишљање да се можда не ради увијек о распореду јединица и нула у програмском коду. Врло вјероватно је због таквог начина креативног мишљења и постао милијардер.

Углавном, оснивач Microsoftа на невјероватно једноставан начин објашњава како програмирање заправо није посао којим се баве сами генијалци, већ је скуп логичког размишљања и закључивања.

"То је заправо скуп логичких могућих одговора на сва 'ако' питања. На примјер, ако напољу пада киша, велика је вјероватноћа да ћете обући јакну, зар не? У суштини све се своди на логику."

Многима ће можда тренутак када програмирање објашњава зомбијима изазвати тугу што нису имали управо таквог професора рачунарства у средњој школи.

Погледајте Гејтсов инспиративни "кратки" курс програмирања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана