Балкан шампион у “атласу сексуалности”: Највише секса у Европи имају Грци, Хрвати, Срби и Црногорци

Агенције
Балкан шампион у “атласу сексуалности”: Највише секса у Европи имају Грци, Хрвати, Срби и Црногорци

Париз - Гдје има највише неверстава? Ко највише користи сексуална помагала? Који народ најчешће има секс? Свјетски научници објавили су “атлас сексуалности” у Европи и свијету наводећи да је посебно у порасту невјерство, саопштено је данас у Паризу, преносе агенције.

Користећи податке на основу испитивања 1,5 милиона испитаника из пет европских земаља, научници су дошли до закључка да је Париз водећи у невјерству у браку или невјенчаним везама.

Када је ријеч о учесталости сексуалних односа, “латински заводници” Италијани нису се баш прославили - они имају секс 8,8 пута мјесечно, што је приближно исто као Шпанци, Белгијанци или Словаци.

Неке ће можда изненадити податак да од Италијана и Шпанаца секс чешће имају Грци и Хрвати (11,2 пута), Срби и Црногорци (10,7), Бугари (10,6), као и Французи и Чеси (по 10), па чак и Британци (9,8).

Стручњаци наводе да су невјерници претежно високо образовани и да 22 одсто њих раде у банкама, финанскијским институцијама и осигуравајућим друштвима.

На питање зашто невјерство, испитаници су одговорили “жеља да се потврди” њихова физичка привлачност.

У одјељку о брачним односима, студија наводи да 80 одсто испитаних у Грчкој, Пољској и Бразилу сматрају да су сексуални односи важни за добар брак, док у Јапану и Тајланду то мисли 38 одсто њих.

Сексуалне играчке се највише користе у Великој Британији, Норвешкој и Шведској, док у јужном дијелу Европе нису тако популарне.

Шведска је иначе земља гдје има највише тужби о сексуалном злостављању, а стручњаци претпостављају да је у питању судска дефиниција силовања која је другачија него у другим земљама Европске уније.

Научници наводе и да само 14 одсто оптужених за силовање буде осуђено.

Студија се такође бавила и порнографијом.

Око 98 одсто испитаних Американаца и Руса гледају такве садржаје, а слиједе Мађари и Чеси.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана