Аустралијанци мисле да су људи живјели у доба диносауруса

Aгенције
Аустралијанци мисле да су људи живјели у доба диносауруса

Сиднеј - Сваки четврти Аустралијанац вјерује да су људи живјели у доба диносауруса, док сваки трећи мисли да Земља обиђе круг око Сунца за само један дан, резултати су недавног истраживања, објављеног у аустралијској штампи.ж

Анкета, која је рађена на узорку од 1.515 одраслих особа за потребе Аустралијске академије наука, показала је да становништво овог континента-државе има прилично оскудно знање о најосновним појмовима из астрономије и науке уопште, те да врло мало зна о еволуцији човјека на примјер или резервама питке воде на Земљи.

Тек је 59 одсто испитаника знало да је Земљи потребно 365 дана да направи пун круг око Сунца, док је 27 одсто њих устврдило да су најранији људи живјели у исто вријеме када и диносаруси.

 "Ово је сигнал за узбуну. Све је мање младих људи који нешто знају о науци", казао је Лес Филд, представник Аустралијске академије.

 "Потребно је посветити више пажње наукама и математици или ће Аустралија заостати у секторима који зависе од наших врхунских умова у истраживању, иновацији, производњи и другим пољима активности", навео је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана