Apple: Извињавамо се, много се извињавамо

allthingsd.com
Apple: Извињавамо се, много се извињавамо

Да је све могуће у данашњем технолошком свијету, доказ је и извињење које је својим корисницима упутио извршни директор компаније из Купертина Тим Кук, поводом пропуста у Apple-овим мапама (тзв "Mapplegate").

"Ми у Apple-у трудимо се да правимо најбоље производе који нашим корисницима омогућавају најбоље искуство. Представљањем наше нове Apple Maps апликације прошле недjеље, ту нашу жељу и обећање нисмо испунили. Изузетно нам је жао за сву фрустрацију коју смо изазвали код вас, наших корисника и чинимо све да Apple Mape поправимо."

"Већ сада постоји више од 100 милиона корисника iOS уређаја који користе нове Apple Mape, а нови корисници долазе сваког дана. За само недjељу дана, iOS корисници су нашим Mapaма претраживали већ пола милијарде локација. Што више наши корисници користе Мапе – то ће оне бити боље и захвални смо на фидбеку који добијамо од Вас."

"Док побољшавамо Apple Maps, Ви можете да користите алтернативе – скините апликације са App Store -а као што су Bing, MapQuest и Waze или користите Google или Nokia мапе тако што ћете отићи на њихове сајтове и креирати иконе на home-screenu за њихову њеб апликацију," написао је Apple-ов CEO у писму извињења.

Занимљиво је да Тим Кук ниједног тренутка не криви Google за проблеме у коришћењу Apple Maps апликације, а могуће је и повући паралеле са "антенагејтом" од прије двије године, када је Стив Џобс одржао конференцију за новинаре да би објаснио шта је узрок проблема са губитком мреже на iPhone4 уређајима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана