Амазон ће ускоро дроновима достављати лијекове на кућну адресу

Tanjug
Foto: Amazon

СИЈЕТЛ - Компанија Амазон саопштила је данас да купци у граду Колеџ Стејшн у Тексасу од сада могу да добију лијекове на рецепт уз помоћ дронова, који ће им испоручити медикаменте у року од једног сата од наручивања.

Програмирани дрон ће долетјети на адресу купца, спустити се на висину око четири метара и испустити заштићени пакет са лијековима, преноси АП.

Амазон каже да ће купци моћи да бирају између више од 500 лијекова, међу којима су уобичајена средства за стања попут грипа или упале плућа, али не и контролисане супстанце.

Калифорнијска компанија тврди да ће њени дронови летјети на висини од чак 120 метара прије него што су почну да се спуштају до куће купца, а прије испуштања пакета са висине ће провјерити да ли се у зони испоруке налазе дјеца, кућни љубимци или било која друга препрека.

Амазоново одјељење Прајм Ер почело је лане у децембру да тестира испоруке обичних предета за домаћинство дроном у градовима Колеџ Стејшн и калифоријском Локфорду.

Неке компаније су и раније изразиле жељу да користе дронове у комерцијалне сврхе, али наилазе на препреке од стране америчких регулатора који желе да се увјере у безбједност коришћења дронова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана