8D музика, вирални феномен

ГС
8D музика, вирални феномен

Људи се окрећу различитим и новим интересима како би боље поднијели тренутну изолацију, а када је у питању звук, 8D музика одушевљава људе широм свијета.

Ради се о релативно новој врсти звука, при чему продуценти уређују пјесме на посебан начин који вам омогућава да осјетите музику око себе, готово као да сте на свирци или фестивалу.

Слушалице су обавезне

8Д музику слушајте са слушалицама како бисте правилно осјетили ефекте ове нове технологије. Ово је први пут да пјесму можете чути својим мозгом, а не ушима. Колико год сулудо ово звучало, истина је. Музику бисте требали осјетити извана, а не из слушалица. За правилно и најбоље искуство слушања прво вам требају слушалице, а онда недостаје само још одабир музике. Како бисте нашли 8Д музику биће вам довољно једно кратко претраживање на YouTube, на примјер то може бити миx Pentatonixа и Бillie Eillish који је настао уз помоћ 8Д технологије и који постаје све популарнији.

Појам ‘8D музика’ никоме заправо ништа не значи јер у звучној продукцији не постоји осам димензија. То је једноставно уређивање аудио записа с ефектом који звуку даје нове квалитете, попут осјећаја да се музика заправо креће око вас. Тај ефекат се постиже техником изједначавања и помицања. Помицање је способност дистрибуције звука на различитим аудио каналима. Слушалице имају два физичка канала: лијеви и десни, а звук се може помицати лијево или десно. Такође, може се одабрати одређени звук који ће репродуковати само једна или друга слушалица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана