ZX Spectrum се враћа у неочекиваном облику

tportal.hr
ZX Spectrum се враћа у неочекиваном облику

Elite Systems, програмери и издавачи који стоје иза ZX Spectrum: Elite Collection и многих других ретро издања апликација/игара за iPhone и iPad, након неколико година паузе ипак планирају да производе ZX Spectrum тастатуру која би се путем Blutooth везе спајала на постојеће Apple уређаје.

Први пут су се вијести везане за овај ретро додатак појавиле још почетком 2011, а до предве седмице је практично владала тишина. Blutooth ZX Spectrum тастатура ће се повезати с iPad, iPhone или iPod тоуцх уређајима, а у пакету су и посебне Spectrum игре које су конвертоване и издате од стране Elite System. Све ово, само да би се добио доживљај каквог се многи носталгично сjећају из осамдесетих.

Додатак за Apple уређаје биће спреман на јесен 2014. године, а како би се осигурала средства за то, компанија планира и да покрене Kickstarter пројекат.

Ако ствари остану овакве какве јесу по службеној најави пројекта, у њему ће моћи да се учествује већ са 10 британских фунти, чиме се може добити ZX Spectrum: Elite Collection ХД (iTunes) iOS за iPhone или iPad. Уз то долази и посебна захвалница због подршке пројекту, а Founder’s Edition издање тастатуре за iOS уређаје се може добити за 50 фунти или више.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана